torsdag 26 februari 2009

Remissa!

Jag har sagt det förut, och hört Eva Swartz säga det minst fem gånger, men det tål att sägas igen: ALLA är välkomna att ge remissvar på Kulturutredningen.

Idag gick också PRODUKT, min favoritaktör i den fria kulturpolitiken, ut med en uppmaning till dem som vill ge remissvar att be Kulturdepartementet om ett gratis exemplar av utredningen.

"Majoriteten av kulturlivet; dvs utominstitutionella grupper och individer, egenföretagare, semi-professionella, amatörer osv, har i regel mindre resurser och det är därför ett rimligt krav att Kulturdepartementet hittar ett sätt att distribuera utredningen gratis till de som hör av sig. (Troligtvis finns det även institutionsanställda och medlemmar av branschorganisationer som har idéer som inte riktigt passar in i "den enade rösten"). Engagemang i den demokratiska processen bör helt enkelt belönas, inte kosta. Tel: 08-405 10 00."

Så - gör en politisk insats! Lobba för gratis utredningar till alla som vill remissa, läs de tre digra luntorna och fila på ditt eget kulturpolitiska manifest.

Vill du hellre skapa remiss kollektivt, finns ABF-cirkeln ledd av Daniel Suhonen som startar 3 mars. 27 april håller Skuggutredningen remisskrivardag på Orionteatern.

Orkar du inte läsa? Kontakta mig så kan jag ge en resumé. Eller läs på kulturekonomi.se och här nedan så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar