onsdag 21 januari 2009

Konsten och kulturen i omvärlden

Idag skriver Metro om Konsten och kulturen-bloggen och Malena Ernman, läs här. "Operan har blivit folklig på riktigt". Underbart!

Fackförbundet DIK, som samlar akademiker inom kultur och kommunikation, skriver om spridda reaktioner (bland annat min) på nyheten om kulturmyndighetsammanslagning, läs här.

3 kommentarer:

  1. Det är verkligen jättebra att man skriver om opera och tipsar om föreställningar i Metro, men Il divo och poplåtar med lite operasång är ju inte opera? Det är ju just det det är. Är det att förnya operakonsten att göra poplåtar eller smörlåtar av den? Jag menar verkligen inte att inte vara öppen för nya saker, det känns bara inte som samma sak.. Men men : )

    SvaraRadera
  2. Hej Vera! Nej, jag tycker inte heller att det är att förnya operakonsten. Jag tycker att det är just att förena pop och opera.

    Vi kan se det så här: med Il Divo och Paul Potts öppnar upp öronen för operan. Kanske fyra av hundra popoperalyssnare prövar på mer klassisk hardcore-opera. Av dessa kanske två gillar det. Av dem blir kanske själv en operaförnyare, som kan bidra till att operan hittar nya uttryck och nya lyssnare. E

    SvaraRadera
  3. Absolut! Någon kanske hittar dit. Och det är ju bra, som sagt, att operagenren uppmärksammas på flera sätt.

    SvaraRadera